Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Румънски печени картофки с плънка и чеснов сос

Румънски печени картофки с плънка и чеснов сос

Румънски печени картофки с плънка и чеснов сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Вкусотия - печени картофи с чудесна плънка и ароматен сос"

Необходими Продукти

  • картофи - 7 - 8 бр. средни
  • олио - за поръсване
  • плънка
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 60 г
  • кашкавал - 40 г
  • шунка - 30 г
  • магданоз
  • млечен сос
  • майонеза - 2 - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се заливат с вода и варим до полуготовност.

Изваждат се, обелваме от кората и ако има по-едри се срязват на две половини, ако са по-дребни се отрязва капаче и с нож леко се издълбават. Нареждаме в тава върху хартия за печене.

В купа се чуква яйцето, добавяме натрошено сирене, малки кубчета нарязан кашкавал и шунка.

Прибавяме нарязан ситно пресен магданоз, разбърква се и с чаена лъжичка пълним картофките.

Отгоре се поръсва с малко олио и печем до златисто на плънката в загрята умерена фурна за 25 минути.

Приготвя се чеснов сос, като в купа се разбърква кисело мляко, майонеза, сол, скилидки чесън пресовани и нарязан пресен копър.

Сервираме пълнените картофи с чеснов сос - вкусотия!

Румънските печени картофки с плънка и чеснов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: