Начин на приготвяне
Картофите се заливат с вода и варим до полуготовност.
Изваждат се, обелваме от кората и ако има по-едри се срязват на две половини, ако са по-дребни се отрязва капаче и с нож леко се издълбават. Нареждаме в тава върху хартия за печене.
В купа се чуква яйцето, добавяме натрошено сирене, малки кубчета нарязан кашкавал и шунка.
Прибавяме нарязан ситно пресен магданоз, разбърква се и с чаена лъжичка пълним картофките.
Отгоре се поръсва с малко олио и печем до златисто на плънката в загрята умерена фурна за 25 минути.
Приготвя се чеснов сос, като в купа се разбърква кисело мляко, майонеза, сол, скилидки чесън пресовани и нарязан пресен копър.
Сервираме пълнените картофи с чеснов сос - вкусотия!
Румънските печени картофки с плънка и чеснов сос са готови.