Желе от сини сливи с пектин

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
348
2k
746
1k
3
13/09/2017
"Това желе от сини сливи с пектин направо си плаче за препечени филийки "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 140
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сини сливи - 2 кг
  • лимонена киселина - 1/2 ч.л.
  • захар - 800 г на 1 л. сок
  • пектин - 4 г на 1 л. сок
  • вода
* мерки и количества
Желета

Начин на приготвяне

Измийте сливите, махнете костилките и нарежете плода на едро.

Налейте вода, колкото да се покрият плодовете и сложете да ври на слаб огън.

Варете докато омекнат, след което прецедете през сито само сока, без да претривате плодовете.

На един литър сок добавете 800 г захар и върнете на котлона.

Варете 7-8 минути и прибавете на тънка струя пектина, разтворен в малко вода. Бъркайте докато се сгъсти.

2-3 минути преди да свалите желето от огъня, прибавете лимонената киселина.

Докато желето е още горещо го налейте в затоплени, чисти и сухи буркани. Затворете здраво с капачки и обърнете върху капачката докато изстинат.

Уточнявам, че продуктите посочени по-горе, са за 1 литър сок.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар