Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Пиян персийски тутманик с две яйца

Пиян персийски тутманик с две яйца

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пиян персийски тутманик с две яйца4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Пухкав, мек и много вкусен - този лесен тутманик се поднася с чаша айрян и добър апетит"

Необходими Продукти

  • бира - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 250 гр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 ч.л., равна
  • олио - 4 с.л. + още за намазване на тавата
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - за кексово тесто + още за посипване на тавата
  • масло - 2 с.л.
  • ким - 1 ч.л. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С подходяща купа разбиваме яйцата, към тях добавяме солта и бирата. Содата смесваме с киселото мляко, като ги прибавяме към течните съставки.

Олиото и натрошеното на ситно сирене и семената от ким слагаме накрая.

Към добре смесените течни съставки прибавяме брашно /около 2 ч.ч./ за меко кексово тесто.

Тавата, в която ще печем тутманика, подмазваме с масло и посипваме с брашно.

Изсипваме тестото в нея и отгоре поставяме парченца масло на няколко места /колкото грахови зрънца/.

Печем в предварително загрята фурна до зачервяване. Изваждаме го и го покриваме с памучна кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: