Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Персийски тутманик без месене

Персийски тутманик без месене

Персийски тутманик без месене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Вкусен тутманик става без никакво месене, ето ви и рецептата за доказателство"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • сирене - 200 г
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • сол - щипка
  • краве масло - бучка
  • сода бикарбонат - 1/2 к.л.
  • мая - 13 г жива
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко. Активирайте содата в киселото мляко. Натрошете сиренето.

Смесете всички продукти в голяма купа и разбъркайте добре до получаване на гъста гладка каша. Оставете готовата смес да втаса около половин час.

Прехвърлете я в тавичка, застлана с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Преди да сложите вътре лесния тутманик, нарежете маслото отгоре по повърхността.

Печете Персийския тутманик до приятен златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: