Начин на приготвяне
Всеки един нар почистваме внимателно, за да изкараме само плодчетата от него.
В тенджера слагаме всички зрънца и добавяме малко вода, за да може да заври. Оставяме да поври за около 10-15 минути.
Оставяме малко да поизстине. Пасираме леко с пасатор и изсипваме сместа през марля и изстискваме хубаво нара.
Готовата плодова смес слагаме на котлона и добавяме захарта и канелата (ако желаете да не е толкова сладко се слага по-малко захар).
Когато сладкото започне да се сгъстява добавяме сока на лимона и почистените лешници.
Бъркаме да не загори докато сладкото от нар с лешници се сгъсти. Правим си проверка дали е готово сладкото, като капнем капка на порцеланова чиния и не се разтече - сладкото е готово.
Изсипваме в затоплени буркани още докато е горещо. Обръщаме ги надолу с капачките и оставяме за една нощ.
Сладкото е изключително ароматно, а вкусът му е уникален!