Начин на приготвяне
Тази рецепта ще ви позволи да хапвате чушки, и то като пресни, дори и през зимата.
Сложете да заври вода в дълбока тенджера. Сложете солта да се стопи.
Чушките се почистват от семките чрез изтърбушване.
След това се потапят във водата. Тя трябва да заври отново. Така нека поврат 5 мин.
След това се потапят във студена вода. Оставяме да се отцедят.
Можем да сложим чушките в буркани плътно наредени една до друга и да затворим с вода и заварим или да се сложат в торбички по 10 броя и да замразим във фризера.
Чушките за пълнене през зимата са готови.
Коментари
Добавям още една снимка, точно вчера с това се занимавах , да приготвя малко червени чушки за зимата. Разликата е в това, че сол във водата не е необходимо да добавям и ги потапям толкова време, колкото да си сменят цвета чушките.Охлаждам, подреждам ги в пликчета, по 6 бр. и ги замразявам. във фризер. Наистина остават свежи и хубави.
Благодаря!