Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Чушки за пълнене през зимата

Чушки за пълнене през зимата

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424552491
Чушки за пълнене през зимата
Снимка: Borislava Dimitrova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Най-добрият начин да запазите свежи чушките за зимата"

Необходими Продукти

  • чушки - 100 бр.
  • вода
  • морска сол - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта ще ви позволи да хапвате чушки, и то като пресни, дори и през зимата.

Сложете да заври вода в дълбока тенджера. Сложете солта да се стопи.

Чушките се почистват от семките чрез изтърбушване.

След това се потапят във водата. Тя трябва да заври отново. Така нека поврат 5 мин.

След това се потапят във студена вода. Оставяме да се отцедят.

Можем да сложим чушките в буркани плътно наредени една до друга и да затворим с вода и заварим или да се сложат в торбички по 10 броя и да замразим във фризера.

Чушките за пълнене през зимата са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Добра идея ,тъкмо сега на доста пазари са намалени, сега е времето за замразяване.
23.09.2018 10:01
1
marcheva14
marcheva14
Борислава, здравей!
Добавям още една снимка, точно вчера с това се занимавах , да приготвя малко червени чушки за зимата. Разликата е в това, че сол във водата не е необходимо да добавям и ги потапям толкова време, колкото да си сменят цвета чушките.Охлаждам, подреждам ги в пликчета, по 6 бр. и ги замразявам. във фризер. Наистина остават свежи и хубави.
Благодаря!
22.09.2018 13:08
4
1