Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирани чушки за пълнене

Консервирани чушки за пълнене

Консервирани чушки за пълнене
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"С наша помощ може да имате крехки чушки за пълнене дори и през зимата!"

Необходими Продукти

  • чушки - 25 - 30 бр. червени, жълти , зелени
  • сол - 3 - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете семенната част на чушките.

Смесете солта и захарта и поръсете чушките отвътре и отвън. Сложете ги в подходящ съд и ги покрийте. Оставете ги на хладно за една нощ, за да омекнат.

Подгответе буркани за пълнене. Напълнете бурканите с чушки, като ги нареждате изправени. Долейте от сока и запечатайте плътно бурканите.

Сварете 6-7 минути, за да се вакумират. Обърнете готовите буркани с капачките на долу и охладете. Съхранявайте на тъмно и студено.

Консервираните чушки за пълнене са готови.

С готовите чушки опитайте непременно нашите изпитани рецепти за пълнени чушки като тези класически пълнени чушки с кайма и ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: