Сладка млечна баница без кори

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
16/09/2017
"Ей на това му викаме майсторлък - да приготвиш уникална млечна баница без никакви кори "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 273
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 60 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилии - 2 бр.
  • грис - 80 г фин
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 50 г
  • за сиропа
  • вода - 130 мл
  • захар - 110 г
  • лимон - ¼ ч.л. настъргана кора
  • канела - ¼ ч.л.
* мерки и количества
Млечна Баница

Начин на приготвяне

В тенджера налейте млякото заедно със захарта солта и ванилиите. Поставете я на слаб огън и след като се затоплят, добавете гриса. Варите, докато получите гъст крем.

Премахнете от огъня и добавете нарязаното на кубчета масло, бъркате, докато се разтвори напълно и се поеме от крема.

Разбийте яйцата и на тънка струя ги добавете към крема при непрекъснато бъркане и пълно усвояване.

Намажете правоъгълна тава с масло и сипете сместа в нея равномерно, печете на 200 градуса за 30 минути.

Докато баницата се пече, смесете всички съставки за сиропа в метален съд и варете 3 минути след завирането им, оставете настрани да изстине.

Извадете изпечената баница и с върха на остър нож надупчете на повечко места, залейте равномерно с охладения сироп.

След като се охлади и попие сиропа си, сервирайте.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар