Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта и течен мед. Добавя се меко масло, щипка сол, ванилия и разбъркваме с миксера още малко, докато се получи еднородна смес. Накрая сипваме суров сусам и брашното с бакпулвера.
Разбърква се с лъжица, добавяме стафиди и червени боровинки. Отново се разбърква, да се смесят всички продукти, и да се получи гъста смес.
Върху хартия за печене с лъжица се оформят купчинки. Печем в загрята фурна 180 градуса, докато краищата леко станат кафеникави - за 10-12 минути са готови.
Изваждаме и оставяме за 3-4 минути да стегнат, после се изваждат от тавата.
Докато са още крехки, се изрязват бисквитки с форма на сърце, но може да си останат и така.
Съвет: Оставете повече разстояние между бисквитките, да не залепват една за друга.
Много са вкусни, а формата е без значение!
Сусамовите бисквитки с мед са готови.