Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с козе сирене и кашкавал

Баница с козе сирене и кашкавал

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Баница с козе сирене и кашкавал
Снимка: Марияна
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Най-вкусните баници за най-специалните ни приятели"

Необходими Продукти

  • козе сирене - 250 г пресносолно прясно
  • кори за баница - 13 бр.
  • яйца - 4 бр. пачи
  • кашкавал - 2/3 ч.ч настърган
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - ½ ч.л
  • кисело мляко - 1 ч.ч. козе, домашно
  • олио - 3 с.л. за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме си яйцата и слагаме в купа и ги разбиваме с вилица. Вътре слагаме олиото и разбъркваме.

В киселото мляко слагаме содата да шупне. После и нея слагаме вътре и разбъркваме много добре.

В чиния настъргваме кашкавала. Сиренето го натрошаваме в чиния.

Намазваме тавата, в която ще правим баницата. Намачкваме си две-три кори и ги слагаме рошави наредени една до друга. С голяма лъжица за сервиране или малко черпаче слагаме равномерно отгоре. После слагаме част от сиренето.

Редим пак две-три намачкани кори рошави една до друга. Слагаме от кашата върху тях и сирене и така, докато свършат. Корите като брой, които редим, зависят от диаметъра на тавичката.

Най-накрая слагаме ½ кора колкото да покрие най-отгоре всичко.

Печем в загрята на 180 градуса фурна. Малко преди да стане готова баничката, я поръсваме с кашкавала и допичаме.

Покриваме с кърпа да се задуши. Режем на четири части и хапваме с айран.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: