Начин на приготвяне
Пилешките бутчета ги натриваме със солта и червения пипер и черния пипер.
Чушките ги почистваме от семките и ги нарязваме на кубчета, а лютата чушка на ситно.
Изваждаме гъбите от водата и ги оставяме да се изцедят. Лука и чесъна нарязваме на ситно.
Поставяме тигана на котлона с олиото.
След като се загрее, добавяме нарязаните чушки, лук, чесън и люта чушка.
Прибавяме доматеното пюре, което сме го размили с малко вода.
Задушаваме зеленчуците, след което ги изсипваме в тавичка. Нареждаме пилешките бутчета върху тях.
Наливаме виното и печем до готовност на месото. Сваряваме пастата по указание написано на пакета.
Сервираме ястието, като използваме пастата като гарнитура.
Отгоре поръсваме с нарязания магданоз.
Пилешките бутчета с чушки и гъби по сръбски са готови.