Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с риба тон и сметана

Пене с риба тон и сметана

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Пене с риба тон и сметана1 / 2
21/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пене - 250 г паста
  • кромид лук - 1 глава
  • зехтин - 4 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сметана - 200 г за готвене
  • консерва риба тон в масло - 185 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в завряла, подсолена вода да се свари пастата. След това отцеждаме и оставяме настрани.

В зехтина добавяме нарязания лук и задушаваме, докато омекне. После прибавяме доматеното пюре и сметаната и разбъркваме.

Към пастата добавяме консервата риба, солта и черния пипер. Разбъркваме всичко добре и слагаме соса от лука, доматеното пюре и сметаната.

Отново разбъркваме добре и разпределяме в гювечета или в друг съд.

Поръсваме отгоре сиренето и кашкавала и печем на фурна 10-15 минути до разтапянето на сиренето и кашкавала и получаване на златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: