Начин на приготвяне
Започнете с плънката, като в малко нагрято олио запържите ситно нарязаните лук, чесън и раздробената кайма. Добавете доматения сок и водата, посолете и оставете да поври за 15 минути. Поръсете ястието с черен пипер и риган, разбъркайте и свалете от огъня.
За кашкаваления сос разтопете маслото, прибавете брашното и запържете до лека промяна на цвета. Към тях при непрекъснато бъркане налейте прясното мляко и добавете нарязания на кубчета кашкавал. Варите, докато се разтопи кашкавалът.
Намажете дъното на огнеупорна и подходяща за лазаня тава с масло.
Разпределете равномерно малка част плънката на дъното, отгоре подредете три кори за лазаня. Върху тях разпределете половината плънка от останалата и полейте равномерно с кашкавален сос. Следват други три кори за лазаня, останалата плънка и отново сос.
Завършете с последните 3 кори за лазаня и полейте с останалия кашкавален сос, поръсете с настъргания кашкавал и малко риган. Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за 30 минути.