Начин на приготвяне
Настъргваме лука и моркова, задушаваме ги в олиото с щипка сол, добавяме наситнените гъби и червена чушка, скилидката чесън и след като омекнат, се добавя и каймата.
При непрекъснато разбъркване се готви, докато каймата стане на трохи и побелее, след което се налива виното.
Изчаква се няколко минути, за да се изпари алкохолът, и се добавят смлените домати и 100 мл вода. Добавя се сол и черен пипер на вкус, риган, босилек, и котлонът се намалява, докато сосът се сгъсти.
За белия сос в друг тиган се загрява маслото с олиото и се запържва брашното за кратко. Налива се студеното прясно мляко и при непрекъснато бъркане се изчаква сосът да се сгъсти. Дърпа се от котлона и се подправя с индийско орехче, сол и черен пипер.
Дъното на тавичката се намазва с масло, нареждат се един ред от корите за лазаня, отгоре се покрива с червен сос и бял сос.
Така се процедира до изчерпване на корите, като се завършва най-отгоре с бял сос и настърган кашкавал.
Пече се сочната лазаня с гъби в средата на предварително загрята на 180 °C фурна за около 40 минути.
Добър апетит с моята лазаня с кайма и гъби!
Вижте още как се правят домашни кори за лазаня, както и точните подправки за лазаня, които ще превърнат рецептата в уоволствие.