Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Ябълкова баница с точени кори

Ябълкова баница с точени кори

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
542821812
Ябълкова баница с точени кори
Снимка: Ваня Стойчева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"С готови кори и баба знае, майсторлъкът е сам да точиш корите и да приготвиш тази разкошна сладка баница"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • ябълки - 6 бр.
  • локум - 1 кутия
  • орехи - 200 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в тавичка, прави се кладенче и в него се чупи яйцето, добавя се млякото и солта.

Маята се разтваря в 150 мл хладка вода и се добавя лъжичка захар. Изсипва се в брашното и всичко се замесва на меко тесто.

Оставя се 20 минути на стайна температура да втаса.

Междувременно обелвате и настъргвате ябълките.

Тестото се разделя на шест топчета и всяко го разточваме на възможно по-тънка кора.

Подмазва се с олио готовата кора и върху нея се слага плънката от ябълки, локум и орехи.

Подрежда се в тавичка и сладката баница се пече 40 минути в умерена фурна.

Ябълковата баница с точени кори е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: