Начин на приготвяне
Сварете мафалдата във вряща вода, в която сте сложили една чаена лъжичка сол и една супена лъжица зехтин.
Готовата мафалда отцедете и изплакнете със студена вода, за да не се слепва.
Нарежете тиквичката на лентички. Посолете със сол и оставете да се отцеди водата.
Оваляйте парченцата тиквички в галета и ги наредете в тава, застлана с домакинска хартия и поръсена със зехтин. Поръсете ги с риган и изпечете до златисто в загрята фурна.
Сложете пастата в подходяща тавичка за печене. Полейте със сметана, наредете парченца топено сирене, а отгоре изпечените тиквички. Поръсете с пармезан.
Запечете в сгорещена фурна за около 10-12 минути.
Преди готовност поръсете с настъргана гауда и допечете до разтопяването ѝ.
Мафалдата с тиквички и сирена е готова.