Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Мафалда с тиквички и сирена

Мафалда с тиквички и сирена

Мафалда с тиквички и сирена
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ароматна запеканка с паста - любимата на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • мафалда - 300 г паста
  • сметана - 200 мл готварска
  • топено сирене - 100 г
  • гауда - 100 г
  • пармезан - 50 г
  • сол
  • тиквички - 1 бр. средно голяма
  • галета - за овалване
  • зехтин - за поръсване
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете мафалдата във вряща вода, в която сте сложили една чаена лъжичка сол и една супена лъжица зехтин.

Готовата мафалда отцедете и изплакнете със студена вода, за да не се слепва.

Нарежете тиквичката на лентички. Посолете със сол и оставете да се отцеди водата.

Оваляйте парченцата тиквички в галета и ги наредете в тава, застлана с домакинска хартия и поръсена със зехтин. Поръсете ги с риган и изпечете до златисто в загрята фурна.

Сложете пастата в подходяща тавичка за печене. Полейте със сметана, наредете парченца топено сирене, а отгоре изпечените тиквички. Поръсете с пармезан.

Запечете в сгорещена фурна за около 10-12 минути.

Преди готовност поръсете с настъргана гауда и допечете до разтопяването ѝ.

Мафалдата с тиквички и сирена е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: