Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с моцарела и наденички

Фарфале с моцарела и наденички

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Фарфале с моцарела и наденички3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Само при мисълта за тази вкусотия огладняваме като вълци"

Необходими Продукти

  • фарфале - 130 г паста
  • наденички - 150 г за готвене
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 100 на кубчета
  • зехтин - 1 с.л.
  • сметана - 200 мл
  • моцарела - 60 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете вътрешността на наденичките от обвивката.

Загрейте зехтина на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Запържете вътрешността на наденичките, като натискате с лъжица, за да стане на трохи. Пържете около 7 мин, разбърквайки.

Добавете чесъна и пържете около 1 мин. Добавете доматите и разбъркайте. Гответе около 10 мин., докато течността се редуцира, и добавете сметаната.

Гответе около 5 мин. и добавете моцарелата, нарязана на дребни парченца.

Междувременно сварете фарфалето според указанията на производителя.

Добавете отцедената паста в соса и разбърквайте , докато моцарелата се разтопи и цялата паста се покрие със соса.

Фарфалето с моцарела и наденички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: