Начин на приготвяне
Първо приготвяме тестената подложка. Нарязваме маслото на кубчета в купа и сипваме брашното. С ръце започваме да размесваме, докато се получат трохи. Сипваме водата и солта и продължаваме да размесваме с ръце.
Когато се оформи тесто, го поставяме в малка кръгла тефлонова тавичка и започваме да притискаме, за да оформим подложката. Трябва тестото да покрие до половината стените на тавичката. Прибираме в хладилника и започваме да приготвяме плънката.
Измиваме тиквичките, но не ги белим, а само отстраняваме дръжките. С помощта на белачка нарязваме дълги тънки ленти по дължина.
Морковите измиваме, почистваме и нарязваме по същия начин.
Изваждаме тавичката с тестото от хладилника. Започваме да редим зеленчуците, като редуваме ред тиквички и ред моркови отвън-навътре в тавата, като те трябва да се поставят изправени на широката си част (така подредени зеленчуците приличат на роза).
Разбиваме яйцата и ги смесваме с млякото. Настъргваме кашкавала и моцарелата и добавяме и тях. Накрая добавяме и солта и счукания чесън и разбъркваме.
С тази смес внимателно заливаме подредените зеленчуци в тавичката, а помощта на лъжица, като се стараем да сипем смес равномерно навсякъде.
Слагаме пая да се пече в предварително загрята фурна. Печем около 30 минути на 160 градуса, а след това около 15 минути на 180 градуса. След изпичане оставяме пая добре да се охлади и стегне - поне 1-2 часа и сервираме.