Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Апетитен зеленчуков пай

Апетитен зеленчуков пай

Апетитен зеленчуков пай
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Хапва Ви се нещо вкусно, леко, ароматно и приятно! Не се чудете повече, открихте го точно тук"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 250 г + малко за доомесване
  • масло - 125 г
  • вода - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр. разбито
  • за плънката
  • броколи - 500 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с маслото и стрийте двата компонента с пръсти, докато се получат трохички. Прибавете към тях яйце, налейте и водата. Разбъркайте и преместете полученото тесто на плот. Замесете го и оформете топка, която пъхнете в хладилник за половин час.

Междувременно почистете картофите и морковите и ги надребнете. Пуснете ги да се варят в подсолена вода, като внимавате да не станат прекалено меки. След това ги отцедете от течността и ги поставете в купа.

Разделете броколито на розички и го бланширайте за 3-4 минути. След това го прибавете към останалите зеленчуци и овкусете.

Вземете тестото, разточете го и с него покрийте дъното и стените на форма за пай. Вътре разположете зарзавата, настърган кашкавал и магданоз. Разбийте яйцата с млякото и залейте пая. Печете ястието в загрята на 180 градуса фурна, докато заливката се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: