Начин на приготвяне
Сложете водата в подходящ съд да заври. Прибавете маслото, захарта и солта. Когато достигне точка на кипене, отстранете от котлона, изсипете брашното и разбъркайте енергично с дървена лъжица.
Върнете съда на котлона и гответе до получаване на гладко тесто. Оставете тестото да се охлади.
Почистете чушките от семената, лука от люспите и нарежете на подходящи парчета.
Задушете зеленчуците в сгорещено олио, докато омекнат. Прибавете почистените и нарязани гъби.
Плънката е готова, когато продуктите получат лек кафеникав загар. Добавете пармезана, разбъркайте и охладете.
На дъното на подходяща тавичка поставете хартия за печене. Намажете стените с масло.
Разстелете част от тестото, като покриете дъното и стените. Изпечете в сгорещена фурна, без да отваряте за около 10-15 минути.
Извадете тавичката, изсипете плънката, полейте с разбито яйце, овкусете с пипера.
Шприцовайте останалото тесто по краищата на пая. Изпечете соления пай до златисто. Поръсете с настърган кашкавал.
Зеленчуковият пай с парено тесто е много вкусен.
Коментари