Ориз с пушени крилца и зеленчуци

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
330
2k
705
1k
3
23/09/2017
"Ако от кухнята се носи невероятно вкусна миризма, да знаете, че във фурната се пече ориз с пушени крилца и зеленчуци "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 660
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • крилца - 8 бр. пушени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • домати - 2 бр.
  • олио - 80 мл.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 3 - 4 сръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото на огъня и прибавете лука, нарязан на дребно.

Задушавайте, докато лукът придобие златист цвят /около 2 минути/, след което добавете измития и отцеден от водата ориз.

Бъркайте непрекъснато около 2-3 минути, докато оризът стане стъклен, след което го поръсете с черен пипер, пушен червен пипер и универсалната зеленчукова подправка.

Прибавете към ориза нарязаните на едри парчета чушки и домати.

Посолете, разбъркайте хубаво и прехвърлете ориза със зеленчуците в тавичка.

Подредете пушените крилца в ориза и налейте 4 чаши топла вода.

Сложете тавичката в загрята фурна и гответе на 180 градуса около 45 минути.

Когато ястието е готово, го извадете от фурната и го поръсете с нарязан на дребно пресен магданоз.

Ароматът на пушено месце и ароматни подправки ще събудят апетита ви.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Вкусно и лесно ястие!
0
0