Начин на приготвяне
Обелете картофките и ги нарежете на едри кубчета.
Нарежете лука на ситно, а доматите рендосайте на ренде, като отстраните люспата.
Обелете скилидките чесън и ги пасирайте с преса.
Загрейте олиото и сложете лука и чесъна. Запържете за около 1-2 минути и прибавете доматите.
Задушавайте около 5 минути и прибавете червения пипер, кърито, дафиновите листчета, сол и топла вода.
Разбъркайте и оставете под капак да къкри още 5-6 минути.
През това време в тавичка подредете крилцата и картофките.
Залейте ги с горещия доматен сос и ги сложете във загрята фурна.
Гответе около 45 минути до омекване на картофите.
Извадете готовата яхния и я поръсете с наситнен пресен магданоз.
Пушените крилца с доматен сос и картофки са много вкусни.