Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Крилца със зеленчуци по средиземноморски

Крилца със зеленчуци по средиземноморски

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3252k8158412
Крилца със зеленчуци по средиземноморски
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
27/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Крилца със зеленчуци по средиземноморски са гозба за душата ...и за гладници"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • пиперки - 2 бр. сладки
  • голям морков - 1 бр.
  • пресни картофи - 300 г малки
  • брюкселско зеле - 200 г
  • бейби царевички - 6 бр. от консерва
  • люти чушки - 1 малка
  • праз - 1/2 стрък
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки нарязан
  • дафинови листа - 3 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер + 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1 с.л. ситно нарязан
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме нарязаните на едро лук, след това чушката, след това морковите.

След като запържите зеленчуците, запържете пилешките крилца (може всякакво месо) и слагам всичко в тенджера, поръсвам отгоре със сух чесън.

Разпределете младите картофи, нарязани на едри кръгчета (не обелени).

Отгоре брюкселско зеле и след това царевица, покрийте с нарязания праз.

Добавете студена вода към доматен сок, около чаша, сол, черен пипер, чаена лъжичка кориандър, чаена лъжичка сладък пипер и изсипете съдържанието в добавете дафинов лист, черен пипер и една люта чушка.

Затворете с капака пилето със зеленчуци и поставете на бавен огън за 40 минути.

Зелените подправки - копър, магданоз, ситно нарязан кориандър и чесън се поставят в тенджера след 30 минути и се оставят да врат още 10 минути крилца със зеленчуци по средиземноморски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: