Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Хляб с грахам в хлебопекарна

Хляб с грахам в хлебопекарна

Хляб с грахам в хлебопекарна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
1
"Изпитана рецепта за хрупкав хляб в хлебопекарна, с чийто аромат ще искате да се будите сутрин"

Необходими Продукти

  • брашно - 340 г бяло
  • брашно - 160 г грахам
  • брашно - 150 г типово
  • мая - 15 г суха
  • сол - 1 1/2 г. мерителна лъжичка
  • вода - 410 мл хладка
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте водата, добавете олиото, захарта и солта. Сложете грахама, типовото брашно, бялото брашно и маята. Настройте програма за хляб - 3 часа.

Хлябът в хлебопекарна става страхотен, с хрупкава коричка и невероятен аромат.

По желание може да добавите и семена. След като хлябът се изпече, го извадете от хлебопекарната, за да не овлажнява.

Завийте го с чиста кърпа.

Хлябът с грахам в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: