Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Грахам с царевично брашно

Грахам с царевично брашно

Грахам с царевично брашно
Снимка: Нели Желязкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Знаем, че белият хляб не е от най-полезните, но сега вече знаем, че има вкусна алтернатива"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г Грахам
  • царевично брашно - 100 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • зехтин - 2 с.л. Екстра Върджин
  • сол - на вкус
  • захар - 1 к.л.
  • вода - около 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се смесва маята със захарта и се добавя малко топла вода. Оставя се да втаса.

В съд се смесват двете брашна и солта. Прави се кладенче и се слага зехтинът. Добавя се и втасалата мая и вода по малко.

Замества се меко тесто. Водата се слага по малко докато се достигне желаната консистенция, затова количеството на водата е относително. Тестото не се меси много, оставя се съвсем леко размесено. Втасва.

Втори път не се меси, не втасва втори път. Слага се в малка форма за хляб, намазва се с четка съвсем малко със зехтин за по-хрупкава коричка и се пече в предварително загрята фурна за 180-200 градуса.

При нужда се покрива с фолио, което в края се отстранява, за да се запече добре. Изважда се на скаричка, за да не подмокри долната му част, докато е горещ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: