Кремсупа Витамина

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кремсупа Витамина
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Нежен вкус и завладяващ аромат - най-вкусната кремсупичка за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г
  • морков - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • пресен чесън - 1 стрък
  • целина - 2 стръка
  • картофи - 3 бр., средни
  • кориандър - 20 г
  • магданоз - 20 г
  • готварска сметана - 80 мл
  • зехтин - 125 мл
  • черен пипер
  • естрагон
  • копър - сушен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на парченца и запържете последователно в сгорещения зехтин - първо лука, моркова и целината, след 5-6 минути прибавете и картофите, тиквата и пресния чесън.

Гответе няколко минути, разбърквайки на среден огън.

Налейте 1 литър вода, две-три щипки сол и варете под капак 20 минути. Ако е необходимо, си добавяйте водичка.

Сложете сметаната и подправките заедно с кориандъра и магданоза. Добавете още сол ако е нужно. След 5 минути отстранете от огъня.

Пасирайте зеленчуковата супа до много фина консистенция, като гъстотата на супата ще зависи от вашите предпочитания - ако я предпочитате по-рядка, винаги може да си сложите още вода или сметана.

Сервирайте кремсупата в купички, украсени с листенца кориандър.

Кремсупата Витамина е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: