Начин на приготвяне
Сварете лещата и изцедете. Загрейте фурната на 180 градуса и покрийте тава с хартия за печене. Наредете доматите нарязани наполовина с рязаната страна нагоре. Поръсете с 1 ч.л. зехтин и осолете.
Печете, докато омекнат. Загрейте останалия зехтин. Запържете бекона. Добавете моркова, нарязан на ситно, целината и праза също нарязани на ситно.
Разбъркайте от време на време. Сипете винения оцет. Добавете лещата и доматите и разбъркайте. Кипнете вода. Добавете ябълковия оцет.
Слагате яйцата по две наведнъж за около 3 минути, за да остане жълтъкът рохък.
Разпределете лещата на порции. Отгоре поставете по едно забулено яйце и лъжица песто.