Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с леща, забулено яйце и песто

Салата с леща, забулено яйце и песто

Салата с леща, забулено яйце и песто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 200 г
  • домати - 200 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • бекон - 4 резена
  • морков - 1 голям
  • целина - 1 стрък
  • праз - 1 стрък
  • винен оцет - 2 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л
  • яйца - 4 бр.
  • босилково песто - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете лещата и изцедете. Загрейте фурната на 180 градуса и покрийте тава с хартия за печене. Наредете доматите нарязани наполовина с рязаната страна нагоре. Поръсете с 1 ч.л. зехтин и осолете.

Печете, докато омекнат. Загрейте останалия зехтин. Запържете бекона. Добавете моркова, нарязан на ситно, целината и праза също нарязани на ситно.

Разбъркайте от време на време. Сипете винения оцет. Добавете лещата и доматите и разбъркайте. Кипнете вода. Добавете ябълковия оцет.

Слагате яйцата по две наведнъж за около 3 минути, за да остане жълтъкът рохък.

Разпределете лещата на порции. Отгоре поставете по едно забулено яйце и лъжица песто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: