Начин на приготвяне
Обезкостете пилешкото и го нарежете на едри късове. Смесете всички подправки, смлените домати и доматеното пюре с оцета/виното. Добре разбъркайте сместа и сложете в нея пилешкото да се маринова.
Загрейте малко мазнина в дълбок тиган и запържете нарязания на полумесеци лук, нарязаните едро чушки и патладжана - на полумесеци. Щом поомекнат, добавете пилешкото с маринатата и нарязания чесън.
Добавете почистените и нарязани едро картофи и долейте 2 ч.ч. гореща вода. Оставете всичко да къкри на котлона до готовност на месото и докато течността изври.
По желание може да изпечете ястието в тава, покрита с фолио, вместо да ври на котлона. Поднесете пилето Виндало с нарязана люта чушка и с индийски хляб наан.
Коментари