Начин на приготвяне
Пилешките пържоли се измиват и се поставят в тавичка, върху харния за печене.
Върху филенцата се правят дълбоки разрези, като се внимава да не се среже месото напълно. В тези разрези ще се пълни пилето.
Тиквичката се обелва и се нарязва на шайби. С лука се прави същото.
Със сол, черен пипер и риган овкусяваме пилето. В разрезите поставяме по един резен от тиквичката и от лука.
Когато сме напълнили всичките пилешки пържоли върху тях слагаме от ементала и гаудата. Печем за 25 мин на 180 градуса.
Гарнитурата: Картофите се измиват и по желание се обелват или не. Овкусяват се със соев сос и зехтин. Пекат се на скара или на оребрен тиган.
Пилето Марая е много вкусно!