Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Макаронена супа»Бистра витаминозна супа с каватапи

Бистра витаминозна супа с каватапи

Бистра витаминозна супа с каватапи
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Една по-различна супа, която ще ви зареди с много енергия"

Необходими Продукти

  • кромид лук - 1 малка глава
  • морков - 1 бр.
  • целина - 1/4 бр. корен
  • резене - 1/2 глава
  • червена чушка - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • домати - 1 бр.
  • каватапи - 1 ч.ч.
  • сол
  • зехтин
  • целина - листа прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кромидът се почиства и нарязва на дребно.

Морковът, целината, резенето и чушката се режат на кубчета или колелца и заедно с нарязания лук се слагат в тенджера със загрята мазнина.

Зеленчуците се запържват леко, посоляват се и се заливат с вода. След като се посварят зеленчуците, се добавят картофите, нарязани на кубчета, и пастата.

Когато и те са почти готови, се прибавя един настърган домат.

Макаронената супа се оставя да ври още около десет минути.

След като се махне готовата супа от котлона, се поръсва с нарязана на ситно листа целина и с черен пипер по желание.

Бистрата витаминозна супа с каватапи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: