Начин на приготвяне
Сложете сухара в блендер и го смелете. Стопете маслото и го прибавете към сухара. Към тази смес добавете изварата и кондензираното мляко, Разбъркайте до хомогенна смес.
Разделете сместа на две части. В едната добавете какаото и 25 мл мляко, а в другата - орехите (по желание може да ги запечете в сух тиган или МФ) и останалите 25 мл мляко.
Разбъркайте и от всяка смес оформете бонбони с големина на малък орех. Наредете ги във форма за торта със свалящ се ринг, като редувате бял и кафяв бонбон. Сложете ги в хладилник да стегнат.
За крема сложете млякото да загрее. Разбийте яйцата, добавете нишестето и бъркайте до хомогенна смес. При непрекъснато бъркане добавете топлото мляко към яйчената смес и върнете на котлона да се свари гладък крем.
Оставете крема за 20 мин да изстине. В леко изстиналия крем добавете изварата и кондензираното мляко. Разбийте до хубава гладка смес. Аз го направих с пасатор.
Разтворете желатина в 100 мл прясно мляко. Когато набъбне, сложете купата на водна баня да се втечни. Разтворения желатин изсипете при непрекъснато бъркане към крема.
С получената смес залейте стегнатите бонбони. Леко ударете формата в плота за да излезе въздухът и да няма шупли.
Оставете в хладилник за 2-3 часа да стегне.
Аз отделих 3-4 с.л. от крема за украса, оставих го на стайна температура. След час в хладилника (леко беше стегнала отгоре) извадих тортата и рисувах разни завъртулки. Прибира се отново в хладилника. Украсата е по ваш избор.
Да ви е сладко!
Изключително, вкусна, много лека и приятна торта.