Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Супа с карфиол и печен пипер

Супа с карфиол и печен пипер

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424552491
Супа с карфиол и печен пипер3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Есента се усеща дори и в кухнята, където ястията стават по-уханни и плътни"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1/2 глава
  • лук - 1 глава
  • печена чушка - 3 бр.
  • морков - 1 бр.
  • картоф - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме вода на котлона. Добавяме лука, но не много на ситно. Супата ще бъде пасирана накрая.

Като се оцвети водата от лука, добавяме зеленчуците, които се варят по-дълго - картоф и морков.

След 10 минути добавяме карфиола на розички.

Картофите ще дадат плътност, а морковът - сладост.

След като се сварят зеленчуците, добавяме накъсана на ленти чушката.

Подправяме зеленчуковата супа със сол и черен пипер и пасираме.

За да не преминава топлинна обработка зехтинът, го слагам накрая.

Супата с карфиол и печен пипер е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: