Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се ванилия и брашното с бакпулвера. Разбърква се на гладка кексова смес.
Сипваме в широка тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 180 градуса около 12 минути, проба с дървено шишче - да излезе сухо.
Изважда се блатът, хартията се сваля. С нож се нарязва на три равни хоризонтални ленти. В купа се смесва кондензирано мляко, заквасена сметана, извара, течен шоколад и меко масло.
Разбива се с миксер на крем - и да остане малки топченца от изварата, не е фатално. Кремът се охлажда и сглобяваме с лентите. В поднос нареждаме блат, намазваме с крем, отгоре блат, крем и така се редят трите ленти една върху друга. Отгоре също се намазва с крем и оставяме да стегне.
За по-бързо го оставих за 20 минути във фризера. Изважда се и поръсваме с шоколадови пръчици и кокосови стърготини.
С нож се маркират 8 бр. пастички и в средата на всяка се поставя по половин бадем.
Оставя се в хладилник за 2-3 часа.
Нарязваме и поднасяме с чаша горещо кафе приятели :)