Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пастички с бадеми и кокос

Пастички с бадеми и кокос

Пастички с бадеми и кокос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
8
"Колкото приятели сте поканили на гости, двойно повече пастички трябва да направите"

Необходими Продукти

  • блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л
  • крем
  • кондензирано мляко - 1/2 от кутията
  • заквасена сметана - 100 г
  • меко масло - 2 с.л
  • извара - 3 с.л.
  • течен шоколад - 1 с.л.
  • бадеми - 5 - 6 бр.
  • кокосови стърготини
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се ванилия и брашното с бакпулвера. Разбърква се на гладка кексова смес.

Сипваме в широка тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 180 градуса около 12 минути, проба с дървено шишче - да излезе сухо.

Изважда се блатът, хартията се сваля. С нож се нарязва на три равни хоризонтални ленти. В купа се смесва кондензирано мляко, заквасена сметана, извара, течен шоколад и меко масло.

Разбива се с миксер на крем - и да остане малки топченца от изварата, не е фатално. Кремът се охлажда и сглобяваме с лентите. В поднос нареждаме блат, намазваме с крем, отгоре блат, крем и така се редят трите ленти една върху друга. Отгоре също се намазва с крем и оставяме да стегне.

За по-бързо го оставих за 20 минути във фризера. Изважда се и поръсваме с шоколадови пръчици и кокосови стърготини.

С нож се маркират 8 бр. пастички и в средата на всяка се поставя по половин бадем.

Оставя се в хладилник за 2-3 часа.

Нарязваме и поднасяме с чаша горещо кафе приятели :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: