Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Домати Конкасе

Домати Конкасе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Домати Конкасе1 / 2
03/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-4
"Ароматни домати Конкасе, които обичаме да похапваме и като салата, и като вкусна гарнитура!"

Необходими Продукти

  • домати - 10 зрели
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете доматите от чепчиците. Направете им леки кръстчета с остър нож от долната страна и ги пуснете за 20-130 секунди във вряща вода. След това лесно може да ги обелите. Обелените домати се режат на четвъртинки и семенната част се отделя.

Остават само месестите части на домата, които се режат на малки кубчета. Кубчетата сипете в тиган с широко дъно и изчакайте да кипнат. Разбърквайте с дървена лъжица, докато течността им се изпари. Накрая овкусете по желание с черен пипер и сол.

Използвайте така приготвените домати Конкасе като притурка към други ястия - салати, сандвичи, гарнитури.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: