Начин на приготвяне
В завряла и подсолена вода сварете макароните, прецедете и охладете под течаща вода, за да спре процеса на варене. Сипете прецедените макарони в тавичка с малък размер.
В тиган нагрейте олиото и добавете ситно нарязания лук и запържете до омекване. Добавете каймата и нарязаните чушки, запържете до раздробяване на каймата на гранули.
Прибавете нарязаните на кубчета домати, риган и черен пипер на вкус, варите да сгъстяване. Поръсете със ситно нарязания магданоз и свалете от котлона. Равномерно разпределете сместа върху макароните.
Отделно разбийте яйцата с брашното и налейте прясното мляко на струя, посолете на вкус.
Залейте макароните със сместа и леко разклатете тавата, поставете в предварително нагрята на 220 градуса фурна.
Запечете до лек загар и поръсете с настъргания кашкавал, връщате тавата в фурната и запичате до разтопяване на кашкавала.