Начин на приготвяне
Пастата се пуска във вряща подсолена вода за 14 минути или според указанието на опаковката. Изсипва се в гевгир и се изплаква със студена вода, за да се изстуди. Изцежда се от излишната вода.
Марулята се измива и подсушава, нарязва се или накъсва, като се оставят няколко цели листа за декорация на салатата. Маслините се обезкостяват и нарязват на кръгчета, чери доматите се режат на половинки, лукът се нарязва на тънки кръгчета, добавя се царевицата и всички зеленчуци се поливат със зехтин, лимонов сок, поръсват се със сол и прясно смлян бял пипер и леко се разбъркват.
В отделен съд се смесват рибата тон и майонезата и се разбъркват.
В порционни чинии се разпределя на дъното цели листа маруля, върху нея се слага от отцедената паста, овкусените зеленчуци и накрая от соса с рибата тон.
Накрая се добавят каперси, червен хайвер и листенца босилек.