Мъжка вечеря с праз

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Готвач
105
647
208
236
2
29/09/2017
"Когато жената не е сготвила, не казвайте Голям праз, а я изненадайте приятно с мъжка вечеря с праз "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 088
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • праз - 5 по - големи стръка
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло или червено
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества
Кавърма

Начин на приготвяне

Измиваме месото, подсушаваме го и го режем на малки късчета. Почистваме праза, мием го и го нарязваме на кръгчета.

В тиган сипваме мазнината и оставяме хубаво да загрее. Изсипваме месото и запържваме. Бъркаме енергично и сипваме виното.

След като поизври за 1-2 минути, слагаме нарязания праз и подправките. Разбъркваме, ако е нужно слагаме още малко мазнина.

Овкусяваме с подправките и леко задушаваме под капак. Като изври водата от праза, оставяме да се запържи.

Сервираме, докато е топло с чаша вино!

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зорица
Зорица
03.10.2017 11:41
Много е вкусно!
2
0
Viktoriya Afzali
Viktoriya Afzali
03.10.2017 12:55
Да,особено когато човек обича праз- чудесно се комбинира с месце! :)
0
0