Картофена супа с бекон

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВАИноватор17911272
02/10/2017
"Любимата ни подправка за картофена супа ще си остане беконът "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 030
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се наситнява и се запържва в олиото до хрупкавост, изважда се и се оставя настрани. От останалата мазнина се оставя само 2 с.л., прибавя са нарязания лук, целина и моркови, като се запържват до полуготовност.

Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, овкусява със сол и черен пипер на вкус. Вари се на слаб огън 10 минути.

Брашното се размива в прясното мляко, след което се изсипва в супата. Вари се още 5 минути. Прибавят се сметаната, беконът и ситно нарязаният магданоз.

Поднася се топла, като преди сервиране може да се настърже кашкавал.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар