Картофена супа с бекон

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Иноватор
183
929
215
368
3
02/10/2017
"Любимата ни подправка за картофена супа ще си остане беконът "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 355
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се наситнява и се запържва в олиото до хрупкавост, изважда се и се оставя настрани. От останалата мазнина се оставя само 2 с.л., прибавя са нарязания лук, целина и моркови, като се запържват до полуготовност.

Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, овкусява със сол и черен пипер на вкус. Вари се на слаб огън 10 минути.

Брашното се размива в прясното мляко, след което се изсипва в супата. Вари се още 5 минути. Прибавят се сметаната, беконът и ситно нарязаният магданоз.

Поднася се топла, като преди сервиране може да се настърже кашкавал.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар