Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бърза и вкусна баница с юфка

Бърза и вкусна баница с юфка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бърза и вкусна баница с юфка
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вкус от детството, който навява сладки спомени на мнозина от нас"

Необходими Продукти

  • юфка - 500 г препечена
  • сол - 2 щипки
  • кори за баница - 2 бр.
  • яйчена смес
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г разтопено
  • царевично брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете тава с част от маслото, а останалото разтопете. Постелете едната кора в тавата.

В тенджера с вряща и подсолена вода сипете юфката, след като заври отстранете от котлона.

Прецедете и под течаща вода охладете омекналата юфка.

В голяма купа чукнете яйцата, добавете последователно, киселото мляко, прясното мляко, разтопеното масло, брашното и бакпулвера, разбъркайте добре.

Добавете прецедената юфка и разбъркайте да се смесят добре двете смеси.

Сипете сместа в тавата и разпределете равномерно. Покрийте сместа с втората кора за баница. Разбийте яйцето с киселото мляко и намажете баницата отгоре.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете 40 минути.

Бързата и вкусна баница с юфка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: