Начин на приготвяне
Намажете тава с част от маслото, а останалото разтопете. Постелете едната кора в тавата.
В тенджера с вряща и подсолена вода сипете юфката, след като заври отстранете от котлона.
Прецедете и под течаща вода охладете омекналата юфка.
В голяма купа чукнете яйцата, добавете последователно, киселото мляко, прясното мляко, разтопеното масло, брашното и бакпулвера, разбъркайте добре.
Добавете прецедената юфка и разбъркайте да се смесят добре двете смеси.
Сипете сместа в тавата и разпределете равномерно. Покрийте сместа с втората кора за баница. Разбийте яйцето с киселото мляко и намажете баницата отгоре.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете 40 минути.
Бързата и вкусна баница с юфка е готова.