Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пшеничен хляб с куркума и семена

Пшеничен хляб с куркума и семена

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Пшеничен хляб с куркума и семена
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г бяло
  • мая - 1 бр.
  • топла вода - 400 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • шарена сол - 1 с.л
  • куркума - 1 ч.л.
  • семена - 50 г микс ( тиквено, ленено, слънчогледово..)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното. Разтворете маята в топла вода и я добавете към брашното.

Добавете захарта, двата вида сол и куркумата. Прибавяме и микса от семена. Може да използвате всякакви, каквито на вас ви харесват.

Замесете пухкаво и еластично тесто. Оставяме да втаса на топло за около час.

След което изпичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Използвайте клечка за зъби, за да проверите дали е изпечен хлябът.

Вкусно и здравословно хлебче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: