Друсан кебап с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
02/08/2012
"Имате ли вече планове за вечеря?"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 791
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг от врат
  • гъби - 500 г почистени
  • лук - 4 глави кромид, по - големи
  • олио - 50 - 80 мл
  • люти чушки - 1 брой, червена, супена
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки. Загрейте мазнината в съд на котлона и запържете месото равномерно.

След това добавете нарязаните при нужда гъби, а ако са прекалено дребнички, може да ги оставите цели.

Оставете ястието полупокрито да се готви, докато водата на гъбките се изпари. Добавете нарязаният на полумесеци лук и стритата люта или сладка сушена чушка.

Овкусете със сол и черен пипер и оставете да се задушава до омекване на кромида. На този етап не разбърквайте ястието, а периодично раздрусвайте съда с капака върху котлона.

Поднесете друсания кебап с гъби с малко скълцан магданоз.

Чук за месо с брадвичка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 4
4 3
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Дъцо
Дъцо
24.12.2014 21:52
Това не е друсан кебап а обикновенна яхния.
0
0
Петя
Петя
28.01.2015 19:02
Вие явно не знаете какво е яхния - ястие от варено месо със много сос. Това си е точно кебап .
0
0
мила
мила
02.03.2013 23:39
И със свинско за готвене го правих много хубаво става и лесно.
2
0