Начин на приготвяне
С помощта на кухненски робот (или ренде) настъргваме картофите (на по-едра приставка).
Аз лично използвам робота и за останалите продукти - сирене, кашкавал, сушени домати, но същите може да настържете на ренде, натрошите или нарежете.
Прибавяме към тези продукти яйцето, брашното и подправките. Омесваме добре, за предпочитане с ръце.
Оформяме кюфтета, които пържим в загрята мазнина, като ги потапяме първо в разбито яйце, а после овалваме добре в смес от галета и бяло брашно.
Отцеждаме върху кухненска хартия, за да не са твърде мазни.
Приготвяме сос, като подправяме киселото мляко с чесъна (на прах или скълцан пресен), солта, черния пипер и нарязания магданоз.
Поднасяме картофените кюфтета топли с малко от соса.
Картофените кюфтета със сушени домати са готови.