Начин на приготвяне
Почиства се скумрията от главата и вътрешностите, измива се много добре и поръсваме със сол и черен пипер. Печем на загрята фурна 200 градуса до готовност, поръсена с малко олио и малко вода в тавата.
Изважда се и разделяме на две половинки за две салати. В тавичка нарязваме на ситно прясното зеле на ивици. Морковите се обелват и настъргват на ренде.
Добавя се ситно нарязан пресен магданоз, сол на вкус, олио и ябълков оцет. Разбърква се добре и сипваме в две плоски чинии.
Отгоре разпределяме накъсани парченца от печена риба и поръсваме с цели лешници.
Сервираме зелевата салата с резен лимон. Леко и много вкусно за обяд или вечеря.
Зелевата салата със скумрия и лешници е готова.