Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пържоли»Пуешки пържоли с магданозено песто

Пуешки пържоли с магданозено песто

Пуешки пържоли с магданозено песто
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Не е трудно да приготвите перфектните пуешки пържоли - нали вече открихте точната рецепта"

Необходими Продукти

  • пуешки пържоли - 4 бр.от бут
  • прясно мляко - 100 мл
  • зехтин - 50 мл
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • За пестото
  • магданоз - 1 връзка
  • див лук - 2 - 3 стръкчета
  • орехи - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - около 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете млякото, зехтина, черния пипер, солта и разбъркайте.

Сложете пуешките пържоли в купа, залейте и приберете в хладилник за 3-4 часа.

Всички съставки за пестото поставете в блендер и пасирайте.

Намазнете грил тиган и за кратко изпечете маринованото месо.

Сервирайте с пестото и предпочитана от вас гарнитура!

Пуешките пържоли с магданозено песто са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: