Ароматен тиквеник от тиква и дюли

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
06/10/2017
"Любимият тиквеник, но със свеж аромат на дюли - няма как да му устоите"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 243
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на едро ренде тиквата и дюлите, поръсете с щипка сол и разбъркайте.

Оставете ги така за около 10 минути след което изстискайте сока, който са си пуснали. Поръсете със захарта, канелата и орехите.

Разтопете маслото и смесете със олиото, разпънете корите и намажете с мазнината, поръсете със сместа от тиква и дюли.

Навийте на руло, като хващате по две кори, подредете ги в голямо плаке или тава, която сте намазали с малко олио и брашно.

Най-отгоре леко напръскайте с масло и мъничко от сместа. Печете в загрята фурна до хубав златист цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар