Начин на приготвяне
В миксер с купа сипете брашното, захарта и солта.
Прибавете маслото и бъркайте, докато не стане на трохи.
Добавете жълтъците и студената вода и бъркайте, докато не получите тесто. Не го премесвайте.
Премесете тестото на набрашнена работна повърхност. Оформете топче и оставете за 1 час в хладилника.
След това развийте тестото на набрашнена дъска.
Разточете до тънък кръг.
Прехвърлете в тавичка за киш или пай. Отрежете стърчащото извън ръбовете тесто. Сложете в хладилника, докато приготвяте плънката.
В голяма купа разбийте яйцата, бялата и кафявата захар до гладка смес. Добавете пюрето от тиква, сладкарската сметана, ванилията, подправките и бъркайте до получаването на хомогенна смес.
Загрейте фурната на 220 °C.
Напълнете блата с крема и печете 15 минути, след което намалете температурата на 170 °C и печете ароматния пай 35-45 минути, докато клечка или нож, боцнати в центъра на тиквения пай, не излязат сухи.
Оставете ароматния пай с тиква да се охлади изцяло преди сервиране.