Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Ароматен пай с тиква

Ароматен пай с тиква

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451152k1k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Ароматен пай с тиква
Снимка: Lenka
1 / 3
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Казвате, че сте приготвили пай с тиква? Идваме веднага!"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 220 г
  • краве масло - 150 г, студено
  • захар - 37 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л. екстракт от
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 1 с.л., студена
  • За плънката
  • тиквено пюре - 425 г
  • яйца - 2 бр.+ 1 жълтък
  • захар - 100 г
  • кафява захар - 50 г
  • сметана - 180 мл сладкарска
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л., смлян
  • карамфил - 1/4 ч.л., смлян
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В миксер с купа сипете брашното, захарта и солта.

Прибавете маслото и бъркайте, докато не стане на трохи.

Добавете жълтъците и студената вода и бъркайте, докато не получите тесто. Не го премесвайте.

Премесете тестото на набрашнена работна повърхност. Оформете топче и оставете за 1 час в хладилника.

След това развийте тестото на набрашнена дъска.

Разточете до тънък кръг.

Прехвърлете в тавичка за киш или пай. Отрежете стърчащото извън ръбовете тесто. Сложете в хладилника, докато приготвяте плънката.

В голяма купа разбийте яйцата, бялата и кафявата захар до гладка смес. Добавете пюрето от тиква, сладкарската сметана, ванилията, подправките и бъркайте до получаването на хомогенна смес.

Загрейте фурната на 220 °C.

Напълнете блата с крема и печете 15 минути, след което намалете температурата на 170 °C и печете ароматния пай 35-45 минути, докато клечка или нож, боцнати в центъра на тиквения пай, не излязат сухи.

Оставете ароматния пай с тиква да се охлади изцяло преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: