Начин на приготвяне
Водата се слага да заври със солта, а през това време обелваме картофите. Като заври, слагаме картофите и чакаме да се сварят.
Докато ги чакаме, може да се заемем с чесновия сос - смесваме киселото мляко с майонезата и бъркаме, за да стане хомогенна смес. Добавяме ситно нарязания чесън, копъра, олиото, солта, разбъркваме и слагаме в хладилника.
Картофите вече са меки (почти за пюре), сваляме от огъня, прецеждаме водата и слагаме картофите в дълбока купа. Намачкваме ги и добавяме топеното сирене, сиренето, кашкавала, магданоза, яйцето и подправките.
Омесваме всичко и оставяме настрани, а през това време подготвяме подходяща чиния с брашно и загряваме олиото. Вземаме купата до тигана и чинията с брашно и правим кюфтенца от сместа, овалваме ги в брашно и пържим от двете страни до златисто.
Вкусни са топли и студени, сервират се със соса и салата (пожелание). Най-вкусни са с приятна компания и пиво! :)